Savage

A Savage repülőgépek gyártása 1997-ben kezdődött és napjainkra több mint 300 gép repül szerte a világban. A Savage tervezésénél az elsődleges szempont a STOL tulajdonságok voltak. 1999-ben Csehországban indult meg a sorozatgyártás majd 2011-től Olaszországba helyezték át a cég központját a jobb átláthatóság miatt.

A tervezésnél a kiinduló pont a legendás Piper Cub volt, újratervezve minden jó tulajdonságával UL verzióban. A végeredmény pedig egy fantasztikus STOL ultralight repülőgép lett. Szinte bármilyen terepről használható, rendkívül rövid fel- és leszállási úthosszal. Igény szerint változtatható a kerékméret vagy akár sítalpakat is szerelhetünk fel. Az egymás mögötti ülőhely elrendezés pedig hatalmas teret biztosít a pilótának és utasnak egyaránt, hosszú úton is kényelmes. A fémváz és a szintén fémből készült szárny ceconite-al borított. 

A legelterjedtebb verzió a Classic, ezzel a típussal indult meg anno a gyártás. Ezt követi a Cruiser és a Cub.  A Savage Agilis és Bobber pedig egy igazán extravagáns repülőgép a burkolatlan törzsével. 2014-től pedig gyártásba került LSA kategóriában a Savage Cub-S. Egy igazi munkagép, ideális pl. vontatásra. A 172 lóerős Lycoming lenyűgöző paramétereket ad.

2017-től pedig elindult a sorozatgyártása a Savage Shock Cub-nak. (UL illetve LSA kategóriában.) Teleszkópos főfutó, orrsegédszárny, módosított törzs és fékszárny. A végeredmény pedig egy hihetetlen - szinte már fizikát meghazudtoló - repülési tulajdonságú gép lett. 

A Savage repülőgép megvásárolható KIT-ben is! Ceconite borítás helyett pedig a legtökéletesebb választás az ORATEX!

Script logo